Ambacht maakt Vroeg
Net buiten Utrecht, in Bunnik, ligt de monumentale boerderij van Vroeg. In het hart van het pand vind je de bakkerij. Iedere dag maken onze bakkers daar ambachtelijke broden en lekkernijen die in het restaurant geserveerd worden en in de streekwinkel verkocht worden.
De bakkerij
Alles begon in 2010 met onze desemstarter en één bakker. Daar kwam ieder jaar een leerling bij. Net als in een bakkersgilde leert elke leerling het vak direct in de praktijk van echte leermeesters. Iedere dag voorzien de bakkers de starter van leven. Dit is de basis van ons bekende desembrood. Een brood dat langzaam op gang komt. In bijna twee dagen krijgt het zijn rijke smaak. Daar draagt ook het gebruik van oertarwe uit de Achterhoek aan bij. Alles voor de beste smaak.
Ambachtelijke stol
Onze bakkers bakken met de feestdagen mee. Met respect voor ambachtelijke tradities en tegelijk rekening houdend met de wensen van deze tijd. Zo maken we ook onze kerst en paasstol. Echte roomboter en amandelspijs zorgen voor een smeuïge textuur. Krenten en rozijnen vullen we aan met cranberry’s en noten. En het Victoriabeslag geeft de topping een knapperige bite van de eerste tot de laatste hap. Naast deze klassieke stol, ontwikkelden we een lekkere plantaardige variant. Zo zijn we er zeker van dat iedereen kan genieten van de kerststol van Vroeg.
Vroeg uit de veren
In alle vroegte knoopt de bakker zijn schort om. Radio aan, kop koffie erbij. De geur van versgebakken zuurdesembrood vult het restaurant. De chef loopt de keuken in en kan meteen aan de slag met het snijden en laten rijpen van het net binnengebrachte wild van de jager.
De sous wast en snijdt de groenten, vers van het land geleverd door de teler. Halverwege de bakkerij proeft de patissier de sloffenbodem van de nieuwe taart. Die moet straks lekker zijn bij de koffie, die zorgvuldig getest is door onze barista. De bitters combineren perfect met het iets hogere vetgehalte van de rauwe melk van de boer.
Vroeg staat voor authenticiteit, ambacht en eenvoud. Ambacht in eten en drinken, maar ook in gastvrijheid. Daarom staan op elke afdeling echte ambachtslieden. En zijn de lokale leveranciers vakmensen die onze liefde voor kwaliteit delen.
Lokale Helden
Ons brood en banket wordt gemaakt met de beste ingrediënten. Daarvoor kiezen we bijvoorbeeld voor fruit van boeren uit de buurt, kaas van de lokale kaasmakerij en bier van onze huisbrouwer om de hoek. Stuk voor stuk Lokale Helden die hun vak verstaan en de mooiste producten maken.
Uit eigen bakkerij
Ambachtelijk & vers
Onze bakkers selecteren de beste ingrediënten, kneden met de hand en gebruiken traditionele methoden om brood, koek en gebak te bereiden. Alles voor de beste smaak.